Alva's LogicAon scalesPolistesterMatrigmaSHLOm oss

ÖVA PÅ POLISENS BEGÅVNINGSTEST

Med SquidFactor kan du öva på UNIQ och NEO-PI-R som är polisens begåvningstest, för att öka dina chanser att komma in på Polishögskolan.

Våra övningar – vägen till ditt drömjobb

Öva i dator/telefon
Endast 344kr/mån
Avsluta när du vill
Öva på svenska/engelska
Individanpassad inlärning

"Tester anpassade efter behov av träning, steg för steg förklaringar. Skräddarsytt för att ge en upplevelse som maxar chanserna inför tester och intervjun till drömjobbet!"

Recension på Trustpilot

"En perfekt service och lätt och kommunicera med squidfactor när man behöver hjälp eller behöver rådfrågar när något strular. En bra plattform när man behöver öva på logiska tester. /// Calle"

Recension på Trustpilot

Vad är ett UNIQ-test?

UNIQ-testet är ett teoretiskt begåvningstest som mäter verbala, spatiala och logiska förmågor. Det senaste UNIQ-testet är endast 80 minuter långt och innehåller övningar i synonymer, induktiva färdigheter, talserier och kubvikning. Sedan januari 2023 behöver du 3 eller mer för att klara testet, tidigare behövde man 4 och resultaten mäts i en så kallad "statineskala".

För att bli antagen till polisutbildningen måste du, förutom att klara provet, vara svensk medborgare och minst 18 år gammal. Du måste också ha B-körkort och vara vid god hälsa. Det finns också krav på att du har gått en gymnasieutbildning eller motsvarande med godkända betyg.

Polisens IQ-test

UNIQ är inte bara ett pusselspel, utan ett kraftfullt verktyg och IQ-test för att mäta din förmåga att tänka och resonera. UNIQ testar dina verbala, spatiala och numeriska färdigheter genom att låta dig lösa hur man viker kuber, vilka ord som hör ihop (eller inte), vilket tal som ska följa i en serie eller vilken figur som passar in i en annan. Dina resultat mäts mot resultaten hos färdiga poliser och sätts på en niogradig skala (den så kallade Stanine-skalan), där minimikravet för att klara inträdesprovet är ett resultat på 3.

Tre konkreta tips för att klara UNIQ-testet

Innan testet

Börja i god tid. Många tankar sker mellan sessionerna, när poletten faller på saker som "Jag borde träna mer" eller "Det vore bra om jag kunde göra det steget". Men glöm inte att åtminstone lite träning är bättre än ingen.

Själva förberedelsen

Använd en specialiserad tjänst som hjälper dig att förstå. Att bara titta på ett par exempelfrågor, eller köpa varianter av tester som inte bygger på att du ska förstå logiken bakom frågorna, invaggar dig i falsk trygghet.  

Vid testtillfället

För att vara utvilad vid provtillfället bör du lägga dig tidigt kvällen innan och ladda upp med en promenad i friska luften. Sitt ostört när du gör testet och kom förberedd med papper, penna, linjal och ett glas vatten.

Varför SquidFactor?

Vår intelligenta algoritm är hjärtat i SquidFactor. Genom att analysera dina tidigare resultat och jämföra dem med andra i liknande situationer, skapar algoritmen en individanpassad inlärningsplan för dig. Den identifierar de områden där du kan förbättra dina färdigheter och sätter upp mål och utmaningar som är optimerade för att öka dina chanser till framgång.

Individanpassade övningar som baseras på din nivå

Ingår interaktiv återkoppling som hjälper dig att utveckla dina svaga områden

Öva obegränsat på UNIQ och NEO-PI-R, med övningar på det språk som passar dig bäst

100% pengarna-tillbaka-garanti

15 000+ nöjda användare

NEO-PI-R personlighetstest

Vid antagningen till polisutbildningen läggs stor vikt vid att den sökande har en personlighet som passar polisyrket. För att avgöra detta används en kombination av personlighetstest och uppföljande samtal med psykolog. Personlighetstestet som används heter NEO-PI-R, och är ett av få tillgängliga begåvningstester som anses vara ordentligt förankrat i forskning. 

NEO-PI-R bygger på den så kallade femfaktor-modellen, som mäter personligheten utifrån fem faktorer:

Neurotisism - ångest, irritationsbenägenhet, nedstämdhet, självosäkerhet, impulsivitet, stresskänslighet

Extraversion - tillgivenhet, sällskaplighet, självhävdelse, vitalitet, spänningssökande, gladlynthet

Öppenhet - fantasi, estetik, känslor, aktiviteter, tankar, värderingar

Samvetsgrannhet - duglighet, ordningsamhet, plikttrogenhet, prestationssträvan, självdisciplin, eftertänksamhet

Sympatiskhet - tillit, rättframhet, osjälviskhet, följsamhet, blygsamhet, ömsinthet

NEO-PI-R beståndsdelar

NEO-PI-R-testet består av 240 frågor som du måste besvara på en begränsad tid. Dessutom ska du besvara alla frågor i testet. Det är ett självskattningstest, vilket innebär att du anger vad du tror beskriver din personlighet bäst. Testet är utformat på ett sådant sätt att du inte vinner något på att försöka "fuska" eller svara oärligt - detta kommer att skapa inkonsekvenser i resultaten.

Våra resurser förbereder dig inför ditt begåvningstest

Polisens begåvningstest som består av UNIQ och NEO-PI-R, fokuserar på omfattande psykometriska tester. Det är viktigt för arbetsgivaren att förstå hur du reagerar i olika situationer. Beroende på tjänsten du söker och den specifika polismyndigheten kan testerna variera i svårighetsgrad och innehåll.

Hos oss på SquidFactor erbjuder vi studieguider, individanpassad inlärning, övningar och simulerade tester för UNIQ och NEO-PI-R, så att du kan öva på alla delar av provet och uppnå bästa möjliga resultat.

Börja öva idag -
se snabba resultat

Veckovisa webbinarier

Öva i din dator eller telefon

Öva på UNIQ och NEO-PI-R

ABB RobotStudio icon

Unik återkopplingsmekanism

Individanpassade övningar

Slipp onödig stress

Låt oss vara ärliga, om du hade obegränsat med tid skulle du utan tvekan dominera rekryteringstestet. Men här är problemet: testerna är inrutade med hårda tidsramar. Därför har vi tagit fram övningstest som simulerar de verkliga tidsgränserna, vilket innebär att du kan vänja dig vid att klara av uppgifterna under enorm tidspress och på så sätt bli mer förberedd.

Så, varför slösa tid när du kan lära dig de smartaste knepen för att snabbt komma fram till rätt svar?

Börja förstå polisens begåvningstest

SquidFactor är en personlig och optimerad lösning för inlärning. Med hjälp av en avancerad algoritm väljer SquidFactor vad du ska arbeta med och på vilken svårighetsgrad - allt baserat på vad som bäst ökar dina chanser, jämfört med dina tidigare resultat och jämfört med andra i en liknande situation.

Till skillnad från andra tjänster gör SquidFactor en del av arbetet åt dig - så att du kan fokusera på att förstå UNIQ och NEO-PI-R.

15000+ nöjda användare

Bli polis med SquidFactor

Förbättra ditt testresultat genom att öva på testet i förväg. SquidFactor tar dig ett steg närmre drömjobbet.

Polisens begåvningstest
kr
344/mån
UNIQ & NEO-PI-R
Inga bindningstider
Pengarna-tillbaka-garanti
Öva på svenska/engelska

FAQ

Hur är UNIQ-testet utformat?

UNIQ-testet är utformat för att mäta sökandes förmåga att tänka analytiskt, lösa problem och resonera logiskt. Det är inte ämnesspecifikt och testar inte specifika kunskaper inom ett visst ämne. Istället fokuserar testet på de kognitiva och intellektuella förmågor som anses vara viktiga för att klara av studier på universitetsnivå.

Testet består av flera delar eller sektioner som utvärderar olika aspekter av sökandes förmågor. Det kan inkludera frågor som kräver logiskt tänkande, problemlösning, resonemang och texttolkning. Sökanden kan bli ombedd att dra slutsatser från informationen som ges, identifiera mönster eller likheter och utföra andra kognitiva uppgifter.

Mitt antagningstest till Polisutbildningen är om bara ett par dagar. Är det lönt att öva?

Ja, det är absolut meningsfullt att öva med SquidFactor inför begåvningstestet UNIQ-test och personlighetstestet NEO-PI-R inom ett par dagar. All träning, är bra träning.

Vad menar ni med bevisade resultat?

SquidFactor har genomfört en studie på cirka 300 användare och icke-användare, där vi med statistisk säkerhet kunde visa att de som använde SquidFactor fick betydligt bättre resultat på deras UNIQ-test än de som inte använde SquidFactor.

Finns det några bindningstider?

SquidFactor har ingen bindningstid. Det finns heller ingen uppsägningstid - du kan lämna tjänsten när som helst, utan extra kostnader och med bibehållen tillgång för hela den aktuella månaden.

Klara testerna och kom in på Polishögskolan

Kom igång med SquidFactor idag och få full tillgång till övningar, guider, facit samt mycket mer.

Övning är A och O för att lyckas på Polisens begåvningstest.

Allmäna villkor - © 2024 Plain Learning Squid AB, Alla rättigheter förbehållna  Så behandlar vi din data

Webbplats designad av Quality Media