Alva's LogicAON ScalesMatrigma

ÖVA PÅ POLISTESTER - UNIQ & NEO-PI-R

Om du siktar på en karriär som polis kan vi hjälpa dig att nå dit. SquidFactors tester är nästintill identiska med de som polismyndigheterna använder och övningarna skräddarsys för att passa just dig.

Vad är UNIQ begåvningstest?

UNIQ-testet är ett teoretiskt begåvningstest som mäter verbala, spatiala och logiska förmågor. Det senaste UNIQ-testet är endast 80 minuter långt och innehåller övningar i synonymer, induktiva färdigheter, talserier och kubvikning. Sedan januari 2023 behöver du 3 eller mer för att klara testet, tidigare behövde man 4 och resultaten mäts i en så kallad "statineskala".

För att bli antagen till polisutbildningen måste du, förutom att klara provet, vara svensk medborgare och minst 18 år gammal. Du måste också ha B-körkort och vara vid god hälsa. Det finns också krav på att du har gått en gymnasieutbildning eller motsvarande med godkända betyg.

UNIQ - IQ-test inför polisutbildningen

UNIQ är inte bara ett pusselspel, utan ett kraftfullt verktyg och IQ-test för att mäta din förmåga att tänka och resonera. UNIQ testar dina verbala, spatiala och numeriska färdigheter genom att låta dig lösa hur man viker kuber, vilka ord som hör ihop (eller inte), vilket tal som ska följa i en serie eller vilken figur som passar in i en annan. Dina resultat mäts mot resultaten hos färdiga poliser och sätts på en niogradig skala (den så kallade Stanine-skalan), där minimikravet för att klara inträdesprovet är ett resultat på 3.

Bli polis med SquidFactor

SquidFactor är ett testförberedande verktyg som hjälper dig att svara rätt oftare och snabbare - med mindre stress. Du övar med simulerade tester, lyssnar på webbseminarier och arbetar med ett flöde av frågor, feedback och handledning som hjälper dig att förstå de abstrakta frågor som du själv kommer att få ställa i UNIQ-testet. Du får inte bara svar på frågorna, utan personlig vägledning som tar dig till förståelse - och därmed bättre resultat.

"Toppenverktyg som hjälpte mig att förbättra mina resultat så att jag kom in på polisutbildningen."

"Jag använde SquidFactor för att öka min förståelse för UNIQ och NEO-PI-R och är jättenöjd. Extra tack till supporten som alltid svarade på mina frågor."

Öva, klara testet och landa drömjobbet

Du övar med simulerade tester, lyssnar på webbseminarier och arbetar med ett flöde av frågor, feedback och handledning som hjälper dig att förstå de abstrakta frågor som du själv kommer att få ställa i testet. Du får inte bara svar på frågorna, utan personlig vägledning som tar dig till förståelse - och därmed bättre resultat.

Cirka hundra förklarande videor. Få detaljerna på plats med videor som förklarar det logiska resonemanget inom UNIQ.

Flöde av frågor och detaljerad återkoppling som baserar sig på din nivå. Planera din övning med schemaläggning.

Verklighetsnära simulerade UNIQ-tester förbereder dig inför själva testsituationen. Öva med tidspress.

ABB RobotStudio icon

Unik återkopplingsmekanism - anpassat för dig

Veckovisa webbinarier med stort videoarkiv

Öva i din dator eller telefon

Slipp onödig stress - lär dig hantera tidspressen

Låt oss vara ärliga, om du hade obegränsat med tid skulle du utan tvekan dominera polistesterna. Men här är problemet: testerna är inrutade med hårda tidsramar. Därför har vi tagit fram övningstest som simulerar de verkliga tidsgränserna, vilket innebär att du kan vänja dig vid att klara av uppgifterna under enorm tidspress och på så sätt bli mer förberedd.

Men vi stannar inte där. Vi erbjuder också ovärderliga tips och lösningsstrategier som kommer att hjälpa dig spara dyrbara sekunder på det verkliga testet. Varför slösa tid när du kan lära dig de smartaste knepen för att snabbt komma fram till rätt svar?

"Jag hade länge velat söka till polisutbildningen och nu var det dags. SquidFactor har hjälpt mig att förstå UNIQ och NEO-PI-R på ett väldigt genomtänkt sätt, något jag inte förväntade mig men är glad över att ha använt och jag lyckades komma in."

Stefan E

Kom in på polisutbildningen med hjälp av SquidFactor

Varför SquidFactor?

Cirka 100 videoförklaringar 

Verklighetsnära simulerade UNIQ-tester

Interaktiv återkoppling (endast hos oss)

Individuellt utformad inlärning (endast hos oss)

Öva obegränsat i din dator eller telefon

Bevisad effekt inom enstaka dagar

Bli polis

Minska din stress och öka dina chanser att bli antagen till polisutbildningen genom att öva på UNIQ och NEO-PI-R.

24/7 kundtjänst

Inga bindningstider

Pengarna-tillbaka-garanti

Säker betalning med SSL och Stripe

Endast 344kr/månad


+5000

kunder har använt SquidFactor för att landa drömjobbet

Se

snabba resultat och förbättringar i dina resultat från dag 1

+600

frågor för att hjälpa dig att bli en mästare på Matrigma

Nöjd-

kund-garanti ingår alltid när du köper en tjänst från oss

Studier

på över 300 användare har visat att våra tester fungerar riktigt bra

NEO-PI-R personlighetstest

Vid antagningen till polisutbildningen läggs stor vikt vid att den sökande har en personlighet som passar polisyrket. För att avgöra detta används en kombination av personlighetstest och uppföljande samtal med psykolog. Personlighetstestet som används heter NEO-PI-R, och är ett av få tillgängliga begåvningstester som anses vara ordentligt förankrat i forskning. 

NEO-PI-R bygger på den så kallade femfaktor-modellen, som mäter personligheten utifrån fem faktorer:

Neurotisism - ångest, irritationsbenägenhet, nedstämdhet, självosäkerhet, impulsivitet, stresskänslighet

Extraversion - tillgivenhet, sällskaplighet, självhävdelse, vitalitet, spänningssökande, gladlynthet

Öppenhet - fantasi, estetik, känslor, aktiviteter, tankar, värderingar

Samvetsgrannhet - duglighet, ordningsamhet, plikttrogenhet, prestationssträvan, självdisciplin, eftertänksamhet

Sympatiskhet - tillit, rättframhet, osjälviskhet, följsamhet, blygsamhet, ömsinthet

NEO-PI-R beståndsdelar

NEO-PI-R-testet består av 240 frågor som du måste besvara på en begränsad tid. Dessutom ska du besvara alla frågor i testet. Det är ett självskattningstest, vilket innebär att du anger vad du tror beskriver din personlighet bäst. Testet är utformat på ett sådant sätt att du inte vinner något på att försöka "fuska" eller svara oärligt - detta kommer att skapa inkonsekvenser i resultaten.

Tre konkreta tips för att klara UNIQ-testet

Innan testet

Börja i god tid. Många tankar sker mellan sessionerna, när poletten faller på saker som "Jag borde träna mer" eller "Det vore bra om jag kunde göra det steget". Men glöm inte att åtminstone lite träning är bättre än ingen.

Själva förberedelsen

Använd en specialiserad tjänst som hjälper dig att förstå. Att bara titta på ett par exempelfrågor, eller köpa varianter av tester som inte bygger på att du ska förstå logiken bakom frågorna, invaggar dig i falsk trygghet.  

Vid testtillfället

För att vara utvilad vid provtillfället bör du lägga dig tidigt kvällen innan och ladda upp med en promenad i friska luften. Sitt ostört när du gör testet och kom förberedd med papper, penna, linjal och ett glas vatten.

Öva på UNIQ i ett lättnavigerat system

SquidFactor är en personlig och optimerad lösning för inlärning. Med hjälp av en avancerad algoritm väljer SquidFactor vad du ska arbeta med och på vilken svårighetsgrad - allt baserat på vad som bäst ökar dina chanser, jämfört med dina tidigare resultat och jämfört med andra i en liknande situation. Vi tillhandahåller också veckovisa webbseminarier (inklusive ett arkiv som går igenom flera resonemang bakom UNIQ) och simulerade tester (inklusive ett simulerat UNIQ-test).

Till skillnad från andra tjänster gör SquidFactor en del av arbetet åt dig - så att du kan fokusera på att förstå UNIQ och NEO-PI-R.

FAQ

Vad menar ni med bevisade resultat?

SquidFactor har genomfört en studie på cirka 300 användare och icke-användare, där vi med statistisk säkerhet kunde visa att de som använde SquidFactor fick betydligt bättre resultat på deras UNIQ-test än de som inte använde SquidFactor.

Mitt antagningstest till Polisutbildningen är om bara ett par dagar. Är det lönt att öva?

Ja, det är absolut meningsfullt att öva med SquidFactor inför begåvningstestet UNIQ-test och personlighetstestet NEO-PI-R inom ett par dagar. All träning, är bra träning.

Kan jag verkligen förbättra mina resultat med begåvningstester?

Självklart kan du det. Dels kan du förbättra din logiska förmåga genom att arbeta med SquidFactors egenutvecklade återkopplingsmetod, och genom att öva i förväg minskar du risken för att råka ut för negativ stress som kan påverka ditt slutresultat. Våra UNIQ-tester har bevisade resultat som visar att de som tränat får högre poäng jämfört med de som inte gjort det.

Finns det några bindningstider?

SquidFactor har ingen bindningstid. Det finns heller ingen uppsägningstid - du kan lämna tjänsten när som helst, utan extra kostnader och med bibehållen tillgång för hela den aktuella månaden.

+15000 personer har blivit bättre på begåvningstest med SquidFactor


Skapa ett konto idag och öva obegränsat på UNIQ och NEO-PI-R i din dator eller telefon, med övningar på svenska och engelska och öka dina chanser att bli polis.

Allmäna villkor - © 2022 Plain Learning Squid AB, Alla rättigheter förbehållna  Så behandlar vi din data

Webbplats designad av Quality Media