Alva's LogicAon scalesPolistesterMatrigmaSHLOm oss

OM SQUIDFACTOR

Lär känna oss på SquidFactor - din partner för att överbrygga klyftan på arbetsmarknaden. Vi är en banbrytande plattform som erbjuder individanpassade tjänster för att förbättra dina chanser att nå framgång i din karriär.

Med en tydlig vision skapades SquidFactor

I dagens konkurrensutsatta arbetsvärld strävar vi efter att skapa en rättvis spelplan för alla genom att jämna ut oddsen. Vi ser en ökande användning av begåvningstester och färdighetsbedömningar inom rekrytering och karriärplanering. Tyvärr kan detta system innebära att många kompetenta individer missgynnas och exkluderas.

Detta fenomen har observerats inom olika branscher, från truckförare till potentiella vd-kandidater i globala organisationer. Det är frustrerande att veta att en individ med exceptionella arbetsförmågor och potential kan missa chansen att visa sin kompetens och prestationer vid intervjusituationer och på arbetsplatsen.

SquidFactor skapades därför för att ge alla en rättvis möjlighet till framgång. Vi tror på att identifiera och utveckla talanger oavsett bakgrund eller andra externa faktorer. Genom att erbjuda individanpassade tjänster och verktyg kan vi hjälpa våra användare att överbrygga hinder och ta sig förbi begåvningstester.

Vår metod

SquidFactor är en tjänst som hjälper användaren att få ett optimalt resultat i begåvningstester som används till exempel i rekryteringsprocesser. SquidFactor skapar ett individanpassat flöde av frågor och återkoppling, utvecklat i samarbete med forskare i psykologi vid Stockholms universitet. 

Som användare blir man hjälpt på två sätt:

På kort sikt genom att man blir mer bekant med situationen, frågorna och sättet att tänka runt begåvningstester.

På medellång och lång sikt kan SquidFactor öka förmågan att lösa problem.

Principen

Principen bakom SquidFactor är att skapa de bästa förutsättningarna för att ge genomtänkta svar på kommande frågor. Fokus flyttas från om svaret på en tidigare fråga var rätt eller fel till hur man resonerade när man besvarade den tidigare frågan.

Interaktiv återkoppling

Det finns alltid en fördröjning mellan fråga och återkoppling, där du ibland får veta om du svarat rätt eller fel. Flera frågor kan passera innan du får återkoppling. Även om det kan kännas kontraintuitivt, utvecklar återkallandet av en tidigare fråga till arbetsminnet din förmåga att förstå resonemanget bakom frågan när du måste reflektera över hur du tänkt.

Alla förtjänar en möjlighet

Vi på SquidFactor tror att alla förtjänar en möjlighet att visa sin fulla potential på arbetsplatsen och under intervjuprocessen. Vår individanpassade tjänst är utformad för att öka dina chanser att klara begåvningstester och nå dina karriärmål. Vi är medvetna om att detta kräver insats och engagemang från din sida, men vi är övertygade om att det är värt det för att ta nästa steg i din karriär eller öka dina möjligheter att landa drömjobbet.

Möt grundarna

Johan Ranstam, till vänster, med sin erfarenhet inom finans och marknadsföring, har alltid varit driven av att skapa kopplingar och förstå samband. År 2017 grundade han SquidFactor tillsammans med Mario Löfendolk, efter att de tillsammans hade ansvarat för rekryteringen av en komplex säljroll i ett företag.

Mario Löfendolk, till höger, med sin bakgrund som managementkonsult och erfarenhet av företagsledande befattningar, har fått se olika aspekter av rekryteringsprocessen. Genom alla dessa erfarenheter har en gemensam röd tråd löpt igenom hans karriär: att lösa problem och hjälpa människor att nå framgång i sina yrkesliv.

En gemensam vision

Tillsammans utgör Johan Ranstam och Mario Löfendolk en dynamisk duo som delar en gemensam vision. Genom att kombinera sina olika kompetenser och erfarenheter har de skapat SquidFactor med syftet att förändra spelplanen på arbetsmarknaden och öppna upp nya möjligheter för individer att lyckas. Med deras passion för att främja rättvisa och ge alla en chans att visa sin potential har de satt sin prägel på SquidFactors framgångssaga.

Intelligent testförberedelse

SquidFactor är ett intelligent verktyg som hjälper dig att maximera din potential och förbereda dig på bästa möjliga sätt inför begåvningstester och färdighetsbedömningar. Våra verktyg är utformade för att vara både effektiva och anpassningsbara, så att de kan möta dina unika behov och mål.

Vår intelligenta algoritm är hjärtat i SquidFactor. Genom att analysera dina tidigare resultat och jämföra dem med andra i liknande situationer, skapar algoritmen en individanpassad inlärningsplan för dig. Den identifierar de områden där du kan förbättra dina färdigheter och sätter upp mål och utmaningar som är optimerade för att öka dina chanser till framgång.

Vi erbjuder också övningsuppgifter och simuleringar som hjälper dig att bekanta dig med formatet och svårighetsgraden på de verkliga testerna. Genom att träna med våra övningstest kan du öka ditt självförtroende och förbättra dina prestationer när det verkligen gäller.

Alla begåvningstest i ett och samma system

Med SquidFactor kan du öva på vanliga begåvningstest som Matrigma, Aon Scales, Alva Labs, SHL, UNIQ och personlighetstest direkt i din dator eller telefon. Allt detta utan bindningstider och till ett marknadsledande pris.


"Fördelarna med att använda SquidFactor är många och sträcker sig långt bortom bara en individuell karriärframgång. Med över 15 000 nöjda användare har vi etablerat oss som en pålitlig och effektiv tjänst för att förbättra dina chanser på arbetsmarknaden."

Grundare, SquidFactor

Aon scales (cls, lst & ix)

Polis (uniq & neo-pi-r)

matrigma (klassisk & adaptiv)

Alva Labs Logic

"Superbra tjänst där man kan välja mellan en rad olika tester! Nu har jag övat både på Matrigma och Aons test. Kanonbra med återkopplingarna man får när man svarar fel! Och kanonbra med övnings sessioner där frågorna blir svårare så man lär sig mer hela tiden. Tack vara SquidFactor fick jag bra resultat på mina tester då all övning gjorde mig säkrare och därmed mindre nervös!"

Recension på Trustpilot

"Har varit väldigt nöjd med både tjänsten och servicen - övningar, tester och webbinarium har varit till jättestor hjälp för att nå tillräckliga resultat vid tester för rekrytering.

Jag har övat regelbundet och periodvis intensivt enligt dom tips som lämnats vid webbinarium och förbättrat mina resultat väldigt mycket tack vare det. Dom vanligaste begåvningstesterna jag mött vid rekryteringar är Matrigma, Alva Labs och AON. Sen personlighetsprofiler i tillägg till det."

Recension på Trustpilot

"Tester relevanta med avseende på det test jag tränade för, både vad gäller innehåll och svårighetsgrad. Bra med individanpassat flöde som lät mig öva på det jag behövde träna på mest, och provtester som liknade det faktiska testet jag gjorde i samband med rekryteringsprocess. Rekommenderar för andra som ska testas på logik."

Recension på Trustpilot

"Jag skulle göra ett test inför ett jobb jag gärna vill ha och ville därför optimera mina chanser att lyckas. Efter att ha testat lite gratisvarianter på nätet hittade jag SquidFactor. Jag var skeptisk till att betala för tjänsten, men valde att testa ändå.

Det var helt rätt beslut!

Jag övade intensivt bara några dagar men lyckades nå högsta resultat på det riktiga jobbtestet. Jag är helt säker på att SquidFactors övningar hjälpte mig att nå dit, jag kände igen flera uppgifter som jag övat på och kunde därför lösa dem snabbt och korrekt. Dessutom gjorde det mig mindre nervös att ha övat innan.

Jag rekommenderar verkligen denna tjänst, den är värd pengarna!"

Recension på Trustpilot

15000+ nöjda användare

Landa drömjobbet med SquidFactor

Ge dig själv fördelen du förtjänar. Välj SquidFactor och upptäck en värld av möjligheter på arbetsmarknaden.

Alla begåvningstest
kr
344/mån
Öva i dator/telefon
Inga bindningstider
Pengarna-tillbaka-garanti
Öva på svenska/engelska

FAQ

Finns det några bindningstider?

SquidFactor har ingen bindningstid. Det finns heller ingen uppsägningstid - du kan lämna tjänsten när som helst, utan extra kostnader och med bibehållen tillgång för hela den aktuella månaden.

Vilka tester kan jag öva på?

I SquidFactor kan du träna på vanliga tester som Matrigma, AON Scales, AlvaLabs, UNIQ, NEO-PI-R, personlighetstester och fler tester, alltid till en fast månadskostnad om endast 344kr.

Vad menar ni med bevisade resultat?

SquidFactor har genomfört en studie på cirka 300 användare och icke-användare, där vi med statistisk säkerhet kunde visa att de som använde SquidFactor fick betydligt bättre resultat på deras test än de som inte använde SquidFactor. Bland användarna fanns både de som använde SquidFactor för snabb förberedelse inför ett prov som var enstaka dagar bort och de som använde SquidFactor för långsiktig förberedelse under mer än ett kvartal.

Ingår videoförklaringar?

Ja, i SquidFactor ingår övning anpassad efter dig med interaktiv återkoppling och videoförklaringar.

Are the tests only in Swedish?

No, our tests come in both Swedish and English! 😃

Allmäna villkor - © 2024 Plain Learning Squid AB, Alla rättigheter förbehållna  Så behandlar vi din data

Webbplats designad av Quality Media