MATRIGMA-TESTER - KLASSISK & ADAPTIV

Med våra övningstest kan du träna inför Matrigma-testet och landa drömjobbet. I vårt paket ingår både klassisk och adaptiv Matrigma samt mycket mer.

Vad är ett Matrigma-test?

Matrigma är det vanligaste rekryteringstestet på den svenska arbetsmarknaden. Testet består av matriser med symbolserier och din uppgift är att identifiera den bild som kompletterar matrisen. Alla testfrågor följer samma mönster, men med olika logik och Matrigma finns i två versioner: klassisk och adaptiv.

Vilka frågor finns
i Matrigma?

Matrigma är en logisk fråga som innebär att figurer placeras i ett 3×3 rutnät. Varje figur innehåller objekt som placeras på respektive positioner i rutnätet enligt logiska regler. Huvudfiguren innehåller olika objekt som placeras på respektive positioner i rutnätet enligt en viss logik. Det finns fyra till sex svarsalternativ av vilka endast ett svar är korrekt. När du tittar på en matris är det viktigt att titta på raderna och kolumnerna, men också på diagonalerna.

Matrigma med SquidFactor

SquidFactor är ett testförberedande verktyg som hjälper dig att svara rätt oftare och snabbare - med mindre stress. Du övar med simulerade tester, lyssnar på webbseminarier och arbetar med ett flöde av frågor, feedback och handledning som hjälper dig att förstå de abstrakta frågor som du själv kommer att få ställa i testet. Du får inte bara svar på frågorna, utan personlig vägledning som tar dig till förståelse - och därmed bättre resultat.

Allt detta får du

Vi erbjuder ett marknadsledande utbud för dig som vill bli riktigt, riktigt bra på Matrigma. 

Individanpassad Matrigma-träning (klassisk och adaptiv Matrigma ingår)

Obegänsad övning på Matrigma-frågor (även andra övningar ingår) och flertalet simulerade tester

ABB RobotStudio icon

Unik återkopplingsmekanism - anpassat för dig

Veckovisa webbinarier med stort videoarkiv

Träna Matrigma i din dator eller telefon

Att vara uppmärksam på när du gör ett Matrigma-test

Om antalet objekt förändras

Om enstaka eller samtliga objekt ändrar färg

Om objekten roterar eller byter lägesposition

Om objekten roterar och ändrar reflektion

Om objektens spegling eller symmetri förändras

Vanliga frågor & svar

Vad menar ni med bevisade resultat?

SquidFactor har genomfört en studie på cirka 300 användare och icke-användare, där vi med statistisk säkerhet kunde visa att de som använde SquidFactor fick betydligt bättre resultat på deras Matrigma-test än de som inte använde SquidFactor. Bland användarna fanns både de som använde SquidFactor för snabb förberedelse inför ett prov som var enstaka dagar bort och de som använde SquidFactor för långsiktig förberedelse under mer än ett kvartal.

Mitt Matrigma-test är om bara ett par dagar. Är det lönt att öva?

Ja, det är absolut meningsfullt att öva på Matrigma-frågorna inför ett Matrigma-test.
 

Kan jag verkligen förbättra mina resultat med begåvningstester?

Självklart kan du det. Dels kan du förbättra din logiska förmåga genom att arbeta med SquidFactors egenutvecklade återkopplingsmetod, och genom att öva i förväg minskar du risken för att råka ut för negativ stress som kan påverka ditt slutresultat. Våra Matrigma-tester har bevisade resultat som visar att de som tränat får högre poäng jämfört med de som inte gjort det.

Finns det några bindningstider?

SquidFactor har ingen bindningstid. Det finns heller ingen uppsägningstid - du kan lämna tjänsten när som helst, utan extra kostnader och med bibehållen tillgång för hela den aktuella månaden.

SquidFactor tål att jämföras

Företag
Antal Matrigma-frågor
Klassisk Matrigma
Adaptiv Matrigma
Interaktiv återkoppling
Individuellt utformad inlärning
Bevisad effekt
Andra tester tjänsten förbereder inför
Pris
Video
cirka 150
?
AON scales, Talent Q, AlvaLabs
1 mån 599kr, 3 mån 699kr
cirka 200
?
Caliper, ACE, Logiks
3 mån 24 $
5
TEST THE TALENT
141
?
?
3 mån 499kr
>600
AlvaLabs, AON scales, Logiks, Raven, SHL, Talogy, UNIQ, UPP m.fl. 
1 mån 344kr
>30

Det är inte allt! Hos oss ingår även personlighetstester och många andra tester.

“Jag använde först ett annat företags Matrigma tester och de fungerade inte alls och gav mig inte den hjälp jag behövde. Med SquidFactor fick jag större förståelse för hur jag skulle tänka och förbereda mig inför det sista testet, vilket hjälpte mig att få det jobb jag sökte. Tusen tack till er för en fantastisk tjänst och service!”

Sandra E

Landade drömjobbet med SquidFactor

Kom igång med SquidFactor

24/7 kundtjänst

Inga bindningstider

30-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Säker betalning med SSL och Stripe

Endast 344kr/månad

*SquidFactor har ingen relation till Assessio som ger ut Matrigma.


+5000

kunder har använt SquidFactor för att landa drömjobbet

Se

snabba resultat och förbättringar i dina resultat från dag 1

+600

frågor för att hjälpa dig att bli en mästare på Matrigma

Nöjd-

kund-garanti ingår alltid när du köper en tjänst från oss

Studier

på över 300 användare har visat att våra tester fungerar riktigt bra

Träna på Matrigma i ett lättnavigerat system

SquidFactor är en personlig och optimerad Matrigma-lösning för inlärning. Med hjälp av en avancerad algoritm väljer SquidFactor vad du ska arbeta med och på vilken svårighetsgrad - allt baserat på vad som bäst ökar dina chanser, jämfört med dina tidigare resultat och jämfört med andra i en liknande situation. Vi tillhandahåller också veckovisa webbseminarier (inklusive ett arkiv som går igenom flera resonemang bakom Matrigma) och simulerade tester (inklusive simulerade Matrigma-tester).

Till skillnad från andra tjänster gör SquidFactor en del av arbetet åt dig - så att du kan fokusera på att förstå Matrigma.

Tre konkreta tips för att klara Matrigma-testet

Innan testet

Börja i god tid. Många tankar sker mellan sessionerna, när poletten faller på saker som "Jag borde träna mer" eller "Det vore bra om jag kunde göra det steget". Men glöm inte att åtminstone lite träning är bättre än ingen.

Själva förberedelsen

Använd en specialiserad tjänst som hjälper dig att förstå. Att bara titta på ett par exempelfrågor, eller köpa varianter av tester som inte bygger på att du ska förstå logiken bakom frågorna, invaggar dig i falsk trygghet.  

Vid testtillfället

För att vara utvilad vid provtillfället bör du lägga dig tidigt kvällen innan och ladda upp med en promenad i friska luften. Sitt ostört när du gör testet och kom förberedd med papper, penna, linjal och ett glas vatten.

Förbered dig inför personlighetstestet

Vid många rekryteringar läggs stor vikt vid att den sökande har en personlighet som anses passar arbetsplatsen och yrket. För att avgöra detta används en kombination av personlighetstest och uppföljande samtal med psykolog. Med SquidFactor kan du gå igenom ett begåvningstest, så att du i god tid känner till hur den typen av tester fungerar. 

SquidFactors övningstest bygger på femfaktor-modellen, som mäter personligheten utifrån fem faktorer:

Samvetsgrannhet - duglighet, ordningsamhet, plikttrogenhet, prestationssträvan, självdisciplin, eftertänksamhet

Extraversion - tillgivenhet, sällskaplighet, självhävdelse, vitalitet, spänningssökande, gladlynthet

Öppenhet - fantasi, estetik, känslor, aktiviteter, tankar, värderingar

Neurotisism - ångest, irritationsbenägenhet, nedstämdhet, självosäkerhet, impulsivitet, stresskänslighet

Sympatiskhet - tillit, rättframhet, osjälviskhet, följsamhet, blygsamhet, ömsinthet

Själva personlighetstestet

SquidFactors övningstest har ett stort antal frågor som du ska besvara på under begränsad tid. I normala fall är tidsaspekten inte någon stor faktor i detta personlighetstest då det är meningen att du ska svara på samtliga frågor i testet.  Det är ett självskattningstest, vilket innebär att du själv anger vad du tycker beskriver din personlighet bäst. Testet är konstruerat på ett sådant sätt att du inte vinner något på att försöka "fuska" eller svara oärligt  - det kommer att skapa motsägelser i resultatet. 

Vem använder egentligen Matrigma?

Eftersom Matrigma används i stor utsträckning inom både den privata och offentliga sektorn är det mycket troligt att du någon gång kommer att stöta på ett Matrigma-test. Exempel på arbetsgivare som använder Matrigma är Domstolsverket, Åklagarmyndigheten, ett stort antal kommuner (bland annat Upplands-Bro och Huddinge), Volvo, Ericsson, Arla, Hemfrid, SEB, Swedbank, Handelsbanken, MTR, Karolinska Sjukhuset, PWC, Bonnier, PostNord, Södra och många fler.  Flera välkända rekryteringsföretag använder också regelbundet Matrigma som talangtester vid rekrytering för sina kunder. 

Är du på väg att landa drömjobbet men behöver visa din potentiella arbetsgivare att du klarat Matrigma?

"Toppenverktyg detta så att man kan öva och känna sig lite mer trygg när det är skarpt läge."

Kundansvarig IT-bolag

"Superbra sida som jag rekommenderar vidare till alla som ska göra liknande saker som prövning. Toppensida med fantastisk kundtjänst. 10 av 10. Tack för bra service! "

Produktchef

+5000 personer har blivit bättre på Matrigma med SquidFactor


Inga bindningstider. Nöjd-kund-garanti. Endast 344kr/månad.

Allmäna villkor - © 2022 Plain Learning Squid AB, Alla rättigheter förbehållna  Så behandlar vi din data