Alva's LogicAon scalesPolistesterMatrigmaSHLOm oss

TRÄNA PÅ CLASSIC & ADAPTIVE MATRIGMA

Förbered dig inför Matrigma-testet med skräddarsydda övningsfrågor på svenska och engelska. Med SquidFactor kan du träna på både den klassiska och adaptiva Matrigma-versionen, direkt från din dator eller telefon.

Våra övningar – vägen till ditt drömjobb

Öva i dator/telefon
Endast 344kr/mån
Avsluta när du vill
Öva på svenska/engelska
Individanpassad inlärning

"Superbra tjänst där man kan välja mellan en rad olika tester! Nu har jag övat både på Matrigma och Aons test. Kanonbra med återkopplingarna man får när man svarar fel! Och kanonbra med övnings sessioner där frågorna blir svårare så man lär sig mer hela tiden. Tack vara SquidFactor fick jag bra resultat på mina tester då all övning gjorde mig säkrare och därmed mindre nervös!"

Recension på Trustpilot

"Har varit väldigt nöjd med både tjänsten och servicen - övningar, tester och webbinarium har varit till jättestor hjälp för att nå tillräckliga resultat vid tester för rekrytering.

Jag har övat regelbundet och periodvis intensivt enligt dom tips som lämnats vid webbinarium och förbättrat mina resultat väldigt mycket tack vare det. Dom vanligaste begåvningstesterna jag mött vid rekryteringar är Matrigma, Alva Labs och AON. Sen personlighetsprofiler i tillägg till det."

Recension på Trustpilot

Vad är ett Matrigma-test?

Ett Matrigma-test är ett psykometriskt verktyg som används för att mäta en individs kognitiva förmåga, ofta kallad G-faktorn eller generell intelligens. Det är utvecklat av Assessio och är populärt bland arbetsgivare för att bedöma kandidaternas problemlösningsförmåga, logiska tänkande och kapacitet att lära sig nya saker.

Matrigma-testet består av 35 frågor som alla är icke-verbala och baserade på mönsterigenkänning. Det innebär att du får se en serie med figurer eller symboler där du ska identifiera det mönster som följer och välja rätt alternativ för att slutföra serien. Frågorna blir successivt svårare och tiden är begränsad, vilket gör att testet även mäter hur väl du kan prestera under press.

Det finns två olika versioner av Matrigma-tester: Classic Matrigma och Adaptive Matrigma.

Classic Matrigma

Det klassiska Matrigma-testet är en stimulerande utmaning för din hjärna. Testet ger dig 40 minuter att svara på 35 frågor och demonstrera din analytiska förmåga. Genom att tolka komplexa mönster, rotationer och förflyttningar i matriserna får du möjligheten att visa upp din problemlösningsförmåga och logiska tänkande.

Adaptive Matrigma

Här har du 12 minuter på dig att slutföra testet och visa upp din analytiska skicklighet. Denna snabbare version utmanar dig att snabbt identifiera mönster, rotationer och förflyttningar i matriserna. Genom att bemästra dessa element kan du framgångsrikt tolka matriserna i ditt faktiska rekryteringstest.

Tre konkreta tips för att klara Matrigma

Innan testet

Börja i god tid. Många tankar sker mellan sessionerna, när poletten faller på saker som "Jag borde träna mer" eller "Det vore bra om jag kunde göra det steget". Men glöm inte att åtminstone lite träning är bättre än ingen.

Själva förberedelsen

Använd en specialiserad tjänst som hjälper dig att förstå. Att bara titta på ett par exempelfrågor, eller köpa varianter av tester som inte bygger på att du ska förstå logiken bakom frågorna, invaggar dig i falsk trygghet.  

Vid testtillfället

För att vara utvilad vid provtillfället bör du lägga dig tidigt kvällen innan och ladda upp med en promenad i friska luften. Sitt ostört när du gör testet och kom förberedd med papper, penna, linjal och ett glas vatten.

Varför SquidFactor?

Vår intelligenta algoritm är hjärtat i SquidFactor. Genom att analysera dina tidigare resultat och jämföra dem med andra i liknande situationer, skapar algoritmen en individanpassad inlärningsplan för dig. Den identifierar de områden där du kan förbättra dina färdigheter och sätter upp mål och utmaningar som är optimerade för att öka dina chanser till framgång.

Individanpassade övningar som baseras på din nivå

Ingår interaktiv återkoppling som hjälper dig att utveckla dina svaga områden

Öva obegränsat på Classic och Adaptive Matrigma, med övningar på det språk som passar dig bäst

Vi erbjuder flest antal Matrigma-övningar på marknaden

100% pengarna-tillbaka-garanti

15 000+ nöjda användare

Våra resurser förbereder dig inför ditt Matrigma-test

Matrigma fokuserar på omfattande psykometriska rekryteringstester. Det är viktigt för arbetsgivaren att förstå hur du reagerar i olika situationer. Beroende på tjänsten du söker och företaget du vill arbeta för kan testerna variera i svårighetsgrad och innehåll.

Hos oss på SquidFactor erbjuder vi studieguider, individanpassad inlärning, övningar och simulerade Matrigma-tester så att du kan öva på alla delar av provet och uppnå bästa möjliga resultat.

Börja öva idag -
se snabba resultat

Slipp onödig stress

Utveckla dina svaga områden

Få högre poäng på Matrigma-testet

ABB RobotStudio icon

Bekanta dig med testets format

Övningar anpassade för dig

Slipp onödig stress

Låt oss vara ärliga, om du hade obegränsat med tid skulle du utan tvekan dominera Matrigma-testet. Men här är problemet: testerna är inrutade med hårda tidsramar. Därför har vi tagit fram övningstest som simulerar de verkliga tidsgränserna, vilket innebär att du kan vänja dig vid att klara av uppgifterna under enorm tidspress och på så sätt bli mer förberedd.

Så, varför slösa tid när du kan lära dig de smartaste knepen för att snabbt komma fram till rätt svar?

Börja förstå logiken bakom Matrigma

SquidFactor är en personlig och optimerad Matrigma-lösning för inlärning. Med hjälp av en avancerad algoritm väljer SquidFactor vad du ska arbeta med och på vilken svårighetsgrad - allt baserat på vad som bäst ökar dina chanser, jämfört med dina tidigare resultat och jämfört med andra i en liknande situation.

Till skillnad från andra tjänster så gör SquidFactor en del av arbetet åt dig - så att du kan fokusera på att förstå logiken bakom Matrigma.

15000+ nöjda användare

Klara Matrigma med SquidFactor

Förbättra ditt testresultat genom att öva på testet i förväg. SquidFactor tar dig ett steg närmre drömjobbet.

Matrigma Test Prep
kr
344/mån
Classic & Adaptive Matrigma
Inga bindningstider
Pengarna-tillbaka-garanti
Öva på svenska/engelska

SquidFactor tåls att jämföras.

Här kan du se SquidFactor i jämförelse med andra när det kommer till Matrigma-tester, som är det mest använda begåvningstestet i Sverige.

Företag
Antal Matrigma-frågor
Klassisk Matrigma
Adaptiv Matrigma
Interaktiv återkoppling
Individuellt utformad inlärning
Bevisad effekt
Andra tester tjänsten förbereder inför
Pris
Video
cirka 150
?
AON scales, Talent Q, AlvaLabs
1 mån 599kr, 3 mån 699kr
cirka 200
?
Caliper, ACE, Logiks
3 mån 24 $/test
5
TEST THE TALENT
141
?
?
3 mån 499kr
>600
AlvaLabs, AON scales, Logiks, Raven, SHL, Talogy, UNIQ, UPP m.fl. 
1 mån 344kr
>30

Det är inte allt! Hos oss ingår även personlighetstester och många andra tester.

Vill du få höga poäng på ditt Matrigma-test?

Genom att använda SquidFactor ökar du inte bara sannolikheten att lyckas på Matrigma-testet, utan du kan också uppnå högre poäng än om du inte hade övat. Våra autentiska övningsmaterial och verkliga testliknande frågor ger dig den nödvändiga träningen för att bli bekant med testets format och krav. Genom att regelbundet utmana dig själv med kan du förbättra dina färdigheter och skapa en stark grund för att prestera på din absoluta toppnivå.

Dominera Matrigma-testet

Tänk dig att gå in till Matrigma-testet med självförtroende, förberedd på alla typer av frågor och utmaningar. Med SquidFactor är det precis vad du kan förvänta dig. Våra användare rapporterar högre testresultat och en klarare förståelse för testets struktur och innehåll.

FAQ - Matrigma

Hur fungerar poängsättningen på Matrigma?

Poängen på Matrigma används för att bedöma en persons prestation i förhållande till en tänkt normgrupp som representerar den svenska befolkningen. Poängen redovisas på en 10-gradig poängskala som är uppdelad i tre områden: lågt resultat, genomsnittligt resultat och högt resultat.

Om en person erhåller mellan 0 och 3 poäng anses det vara ett lågt resultat, vilket motsvarar ungefär 16% av normgruppen. Detta indikerar att personens förmåga till abstrakt resonemang och logiskt tänkande är relativt begränsad i jämförelse med majoriteten av den svenska befolkningen.

För dem som får mellan 4 och 6 poäng betraktas resultatet som genomsnittligt och detta motsvarar cirka 68% av testtagarna. Det betyder att personen presterar på samma nivå som majoriteten av normgruppen när det gäller abstrakt resonemang och logiskt tänkande.

Om en person uppnår mellan 7 och 10 poäng betraktas det som ett högt resultat, och detta åstadkoms av cirka 16% av testtagarna. Det indikerar att personens förmåga till abstrakt resonemang och logiskt tänkande är exceptionellt stark och överlägsen majoriteten av den svenska befolkningen.

Denna 10-gradiga poängskala ger en referensram för att jämföra en persons prestation med den förväntade prestationen hos den svenska befolkningen. Det är viktigt att komma ihåg att poängen bara är en indikator på en specifik förmåga och att andra faktorer och bedömningsverktyg bör beaktas för att få en helhetsbedömning av en persons kognitiva förmågor.

Vilka poäng krävs för att gå vidare i rekryteringen?

Beroende på den sökta positionen och arbetsgivarens användning av testet varierar kraven för Matrigma-poängen. För mycket intellektuellt krävande positioner som chefspositioner eller forskning och utveckling kan höga poäng vara nödvändiga, och en poäng på minst 7 är en bra målsättning. För andra positioner där förmågan att lära sig nya verktyg och fatta välgrundade beslut inom rimlig tid är viktigt, krävs vanligtvis en genomsnittlig poäng.

Mitt Matrigma-test är om bara ett par dagar. Är det lönt att öva?

Ja, det är absolut meningsfullt att öva på Matrigma-frågorna inför ett Matrigma-test. Du kommer att komma till testet väl förberedd, uppleva mindre stress och få bättre resultat jämfört med om du inte övat.
 

Vad menar ni med bevisade resultat?

SquidFactor har genomfört en studie på cirka 300 användare och icke-användare, där vi med statistisk säkerhet kunde visa att de som använde SquidFactor fick betydligt bättre resultat på deras Matrigma-test än de som inte använde SquidFactor. Bland användarna fanns både de som använde SquidFactor för snabb förberedelse inför ett prov som var enstaka dagar bort och de som använde SquidFactor för långsiktig förberedelse under mer än ett kvartal.

Hur lyckas jag med Matrigma-testet?

Övning är avgörande för denna typ av test. Studier har visat att symbolseriepoäng är den kategori som enklast kan förbättras genom övning. Genom att öva kan du minska nervositeten inför själva testtillfället och få en klar bild av formatet och frågorna som kommer att presenteras. Men ännu viktigare är att övningarna aktiverar ditt logiska tänkande. För de flesta av oss har det gått ett tag sedan vi senast satt i skolbänken.

Klara Matrigma

Kom igång med SquidFactor idag och få full tillgång till övningar, guider, facit samt mycket mer.

Övning är A och O för att lyckas på ett Matrigma-test.

Allmäna villkor - © 2024 Plain Learning Squid AB, Alla rättigheter förbehållna  Så behandlar vi din data

Webbplats designad av Quality Media